2018-12-24
睇icon都知我有幾愛小丸子啦! 難得茶木同小丸子cross over,作為小丸子fans既我立即同朋友過黎打打卡。淨係見到裝修同menu已經好心心眼~ 到食物方面,知道mega box 分店限定呢個蕃茄肉燥鰻魚飯,當然要試下。貌相真係超可愛,上面既大大個小丸子頭其實係一塊糖皮,老實講真係唔建議食,但影相真係一流。講番個飯,肉燥加左蕃茄之後無咁油,酸酸地好開胃。而鰻魚亦好嫩滑,同肉燥飯好夾。另外亦要左個沙茶大蔥牛小排做餸,牛小排好淋,沙茶醬亦好惹味,岩哂送飯。飲品方面,我要左杯小丸子櫻桃西瓜橙汁,又係好可愛既小丸子杯,加上粉紅粉橙色既果汁,真係好靚。而味道亦好夾,西瓜味會偏重,如果夏天飲會透心涼。朋友就要杯玫瑰咖啡latte,個杯係用左花輪同學圖案,而且入面咖啡、奶、同玫瑰醬,一層層好靚,味道方面就係正常latte味,都幾好飲。總結,茶木味道有質素保證,小丸子fans必到打卡點!
淨係見到裝修同menu已經好心心眼~
總結,茶木味道有質素保證,小丸子fans必到打卡點!