2014-07-29
係勝利道食左brunch,黎到荃灣去試試依間小店cafe~好熱既天氣,係商場走黎走去,最後終於到達~俾想像中有少少落差,由於係屋村商場小鋪,環境會有少少污穢,同埋店鋪樓下樓梯有少少異味。好彩店鋪範圍都係好乾淨,並無任何奇怪異味, 污積 大約3點3下午茶時間,去到已經full晒,待應為我地係鋪外開左一張枱。等待期間望望餐牌,影下周圍裝潢。店鋪內以紅色為基調,配上好多裝飾物,一幅世界地圖吸引左我既視線。其中有一幅牆貼上好多紙條,可惜入邊太細,又唔係坐係入邊,睇唔清,留返有緣人望下啦 等左一陣坐抵,好熱。好彩室外有一把風扇吹住我地XD我地叫左2個Cake set (@HK$38, 特飲要補錢):1) Green Tea Hazelnut Chocalate Mousse Cake2) Rose, Stawberry Cheese Cake 玫瑰,士多啤梨芝士蛋糕Cafe 應該試下咖啡,可惜太熱,選擇左荔枝soda水同一杯凍賠茶咖啡。我諗一間好既cafe應該要所有食物同飲品都要有一定既水平先得XD飲左一啖soda水,woo 清水一般,太淡啦,正如一杯有氣氣水一樣 試下女朋友既咖啡,w
好熱既天氣,係商場走黎走去,最後終於到達~
好彩店鋪範圍都係好乾淨,並無任何奇怪異味, 污積
等左一陣坐抵,好熱。好彩室外有一把風扇吹住我地XD
試下女朋友既咖啡,woo 係一杯賠茶奶茶 而唔係咖啡...好甜好甜...
估唔到既飲品,出奇不意嚇你一跳
或者咁啱選錯最唔好飲既兩杯飲品啦XD
其他飲品留俾其他人試下啦,不過真係唔好點依兩樣
蛋糕先後黎到,
再試試草莓味,相比下好食好多,玫瑰味清新,配上草莓無得頂 。可惜既係味道唔能夠持久,食一兩啖已經覺得無咩特別。 (6/10)
以事論事,因為成本問題同環境因素,係屋村食cafe唔可以要求太多。
雖然食物水平需要改善,不過總算係一處靜靜傾計既地方,價錢又唔算貴,好似店面講既一樣,好適合坐低發呆XD
後話:店主有心裝飾鋪面,小小地方都見到佢既努力,去圖XD
題外話/補充資料:
室內坐位有點逼,椅子之間全無空位,坐室內可能要同人逼。如果唔怕熱都可以坐出面,都幾舒服。
依家越來越多新cafe,要做得好真係要各方面都要顧及先得,希望黎緊既食客可以食到進步後既Browny Cafe~