2019-07-28
小儀開的車仔麵-麵麵店開到來將軍澳,座位不多,好先進地用電話掃一掃枱上的QR code然後落單,揀好食物後,仲可以用手機俾錢,十分方便,又可以不用浪費紙張,員工都好有善地教你點落單。食物款式都頗多,除了可以自選車仔送外,唔想煩都有小儀的推介車仔組合,近排更有限定優惠$44 有4款送連飲品。每碗車仔麵更有自家制的勁辣菜圃,更惹味。每碗車仔送除了可選麵底,仲可以選菜底,適合減肥人士。湯底除左清湯,仲有比較特別的香菇素湯及薑酒湯。我自選5個送,份量十足,點了蘿蔔,九菜,豬紅,雞中翼,麻辣年藕配粗麵腩汁,麻辣年藕都頗辣,平時食開BB辣的我頂不住,好彩是分開上,不然我的車仔麵就會變得很辣了。雞中翼雖然唔係屬於大隻厚肉,但就入味淋身,蘿蔔甜得來有點渣。另一碗有魚旦,魚皮餃,清湯豆腐,咖哩魷魚及通菜配幼麵,清湯豆腐原來是炸豆腐,咖哩魷魚就爽口,通菜幼嫩,如果是陳皮魚旦就更好了。飲品點了紫貝天葵下下火。
飲品點了紫貝天葵下下火。