2015-06-17
2001 瀏覽
今日過觀塘training, 呢度之前剛開lunch時來過一遍覺得幾好就帶D同事黎食. 見到佢menu轉左, 而家lunch主要係serve pasta 或飯, 無左salad.因為好想食salad.. 就問下Chef Kiefer menu係咪無左salad, 佢話係不過都可以做比我因為佢咁啱有食材. 好surprised 亦都好開心, 想食就有得食even menu上面無hoho.原本就咁食個salad都無唸過要寫openrice, 所以一開始都無映相. 不過食食下覺得好好食都係想寫下 =P呢個煙三文魚沙律除左夠大兜, 多煙三文魚(有4大塊)同d菜新鮮爽脆之外, 個醬真係做得非常出色. 沙律上有黑醋, 黑醋比較”傑”身, 食落似係靚野. 另外個醬食落口酸酸地又令人好想繼續食, 但係我同同事都食唔出係咩醬. 一問之下先知原來個醬係用左日本鰹魚汁做. 菜上面還有脆脆的炸蒜蓉, 食哂成兜菜都唔會覺得齋, 絕對是誠意之作.