2016-05-20
1902 瀏覽
今晚同久違了的同學食個串燒吹下水,得知道有一間近旺東的燒烤頗有名氣,幾個朋友都吃過,特意來一趟!由旺角東走來在天橋樓梯間已見到一幅易拉架做宣傳。到達店門,人頭湧湧,等的人不少,幸好朋友早已入座,位置也不錯,他的格局是半開放式,得3面牆,向街那1邊是開放的,我們的餐桌也是放在一半店內一半街外。空氣比較流通。桌面上已擺放各款調味粉,鹽,胡椒粒等等,裝備好齊全。餐紙的選擇也多,淨看名字已經lamlam脷嘩!!有芝士撈麵一定必食,仲要前後加埋5款咁多,滿足哂我呢啲芝士怪!圖文並茂,有啲款式真係睇個名好難想像到,呢個膠書仔就幫到手,睇相食飯嘛👀👀講真叫哂咁多款真係食5到,今次同朋友叫左2款先,3重芝士是用了3種截然不同的高檔芝士:藍芝士、巴馬臣芝士、車打芝士,再加上秘製調味以人手方法逐少量混合而成,令到食落口的芝士麵不會好膩,好香濃且口感非常柔滑的醬汁。👅👅兩款之中更高層次是那個黑松露醬版本,吃下去菇香味好鮮,帶動了芝士味更出,整件事已經5似食緊芝公仔麵,而像意粉般享受。面頭被火槍燒過帶陣陣燒香味,應返安安燒個招牌。另外熱愛雞翼的友人叫了一份餃子雞翼,外面雞皮燒到好脆薄,油麵逼出了,不太肥。裡面
得知道有一間近旺東的燒烤頗有名氣,
幾個朋友都吃過,特意來一趟! 由旺角東走來在天橋樓梯間已見到一幅易拉架做宣傳。 到達店門,人頭湧湧,等的人不少,幸好朋友早已入座,位置也不錯,他的格局是半開放式,得3面牆,向街那1邊是開放的,我們的餐桌也是放在一半店內一半街外。空氣比較流通。 桌面上已擺放各款調味粉,鹽,胡椒粒等等,裝備好齊全。 餐紙的選擇也多,淨看名字已經lamlam脷 嘩!!有芝士撈麵一定必食,仲要前後加埋5款咁多,滿足哂我呢啲芝士怪! 圖文並茂,有啲款式真係睇個名好難想像到,呢個膠書仔就幫到手,睇相食飯嘛👀👀
👅👅
我們坐了近2小時有多,人流不絕,證明這裡受歡迎,位置又方便哂各區的朋友,下次暢談再來!