係旺角想搵間靜靜地、舒服、坐得耐d既餐廳, 就試左呢間地點幾方便既樓上cafe!餐廳員工比較少,有d似自助式cafe,但勝在唔會有職員催趕,坐耐d傾計做自己野都比較自在舒服~#日式炸雞咖哩飯擺碟幾有心思,將d炸雞同咖哩汁用飯隔開就唔驚浸到淋哂。咖哩汁係傳統日式微辣果種咖哩,飯混合左紅糙米更加有咬口,汁配埋d飯感覺好野味,不自不覺食哂d飯! 炸雞幾有驚喜,外脆內軟,入面d雞肉好滑同juicy,唔會好油膩同熱氣(:$68 份量好足夠,cafe 黎講都幾抵食!上菜時間的確會等得比較耐(~15mins),但本身都坐得耐 做自己野既話,其實又ok 影響不大~如果係好追求服務/打卡果類cafe,呢度可能未必好啱你,但如果係想搵個寧靜舒服傾計既cafe,呢度會係幾推薦既選擇~!
#日式炸雞咖哩飯
$68 份量好足夠,cafe 黎講都幾抵食!
日式炸雞咖哩飯

2022-07-04