2012-12-13 88 瀏覽
繼 Amour Cafe 外, 又一間好食的西餐廳, 當然這間的環境更乾淨.供快食男女選擇: (午餐之選)心太軟必食, 肉眼扒六成熟必食,羊鞍, 又係六成, 必食.湯吾錯, 沙律可以吾揀.本身跟餐的咖啡都好香好滑.老婆投訴好耐冇試過跟open rice 食好野, 於是乎就要做做research.今次的 research 似乎做得吾錯.兩人選了兩個餐, 肉眼扒 同 羊鞍.先來熱哄哄的面包, 兩種吾同的選擇, 一種法式面包 加牛油, 另一種好似 香草包的物體. 兩種包個皮都夠脆. 香草包都幾野味.跟住就是一湯一沙律.湯料充足, 不似有太多味精, 沙律不作之選, 普通.主菜先來羊鞍, 三條羊骨, 我和老婆每人條半, 加埋芥末 及 薄荷汁, 肉質夠淋, 六成, 味道好.配菜也很新鮮, 比起大XX 同 美X 的配菜, 簡直天與地.薯仔片 加汁 , 正常.另一主菜 肉眼扒, 哈哈, 我覺得佢地個扒表面係脆的, 有牛肉味, 肉汁夠.配菜薯仔片如上.飲品 熱咖啡, 當然緊係即磨機出那種, 但咖啡香味夠.老婆飲熱LEMON WATER, 冇特別.甜品可能就係重點. 心太軟必食, 外脆, 加埋 朱古力汁,

供快食男女選擇: (午餐之選)
心太軟必食,
肉眼扒六成熟必食,
羊鞍, 又係六成, 必食.
湯吾錯, 沙律可以吾揀.
本身跟餐的咖啡都好香好滑.

今次的 research 似乎做得吾錯.

兩人選了兩個餐, 肉眼扒 同 羊鞍.
先來熱哄哄的面包, 兩種吾同的選擇,

跟住就是一湯一沙律.
湯料充足, 不似有太多味精, 沙律不作之選, 普通.

薯仔片 加汁 , 正常.

配菜薯仔片如上.

飲品 熱咖啡, 當然緊係即磨機出那種, 但咖啡香味夠.
老婆飲熱LEMON WATER, 冇特別.

甜品可能就係重點. 心太軟必食, 外脆, 加埋 朱古力汁, 簡直一絕. DREYERS 雪糕, 如是.
APPLIE CRUMBLE, 哈哈, 覺得不好.

大約 $130 元一位包加一, PERFECT 之選.

下次再過海, 有機會幫襯.