餐廳: 金鮨
資訊:

2019-07-24 622 瀏覽
這是一間在公司附近的隠世小店、大大小小慶生、諗吾到想食咩既時候、第一時間就會想起佢、最主打係日本丼飯、我自己就有啲變態、差不多每次去、都係食果一款😂、同事每次都問我、你悶吾悶架🤦🏻‍♀️、因為這一款丼飯其他地方吃不到、所以我吾想side左可以吃到既一次quota、所以每次都係食果一款、最搞笑既地方係、每次帶未吃過既同事去食、佢哋試過之後、每次去、大多數都會叫番呢一款😂。所以、如果朋友們、你地有機會去、就試下啦😅、佢就係👇👇👇自家秘製醬燒三色三文魚脂丼有咩咁好食:燒過既三文魚脂好滑、好甘香、完全冇「溜」既感覺、醬汁是自家製、跟三文魚脂好match。師傅話:三文魚脂係三文魚皮、同三文魚肉中間果一層魚脂,但如果想知清楚一點、不妨去問吓師傅、他很好人、有問必答。其他的丼飯都很好、海膽、帶子、吞拿魚腩碎都很新鲜。另外、加$16會有三文魚湯+螺肉或中華沙律最後、溫馨提示、因為真係小店、位置不多、最好是book定位、如果去到冇、掃興就不好喇😉。

自家秘製醬燒三色三文魚脂丼

其他的丼飯都很好、海膽、帶子、吞拿魚腩碎都很新鲜。

另外、加$16會有三文魚湯+螺肉或中華沙律

自己秘製醬汁燒三文魚脂丼