(非會員)
2008-07-14 13 瀏覽
我地全家由佢地開張以來一直幫趁佢, 連d waitress 都識我地同埋同我BB成日一齊玩 點知星期六同我老公同埋我個BB去食Brunch, 一路以來都只係畀大人錢. 點知, 個日埋單, 見到佢charge 我 兩個大人, 一個細路錢, 我就同個waitress 講係咪搞錯左, 因為我BB只係得一歲大, 佢叫個經理嚟, 個經理話無搞錯到wor, 我係好surprise lor, 跟住佢話唔收細路錢都得, 不過就要收番果汁同埋雪糕錢, 因為佢見到我畀佢飲左我一啖橙汁同埋食雪糕, 我係極度無奈lor, 我只係畀左小小我個杯橙汁畀我BB飲, 你大人大姐唔係同一個BB仔計較呀? 唔通你expect我坐足3個鐘, 一d 野都唔可以畀個小朋友食咩??!再講個BB仔食得佢幾多野呀? 真係好嬲,佢d態度完全唔配做一個經理,佢地d waiter 仲畀佢好多十陪lor其實食食下野聽到個經理罵個waiter要佢計多個人錢,話有咩事就話係佢要收既,真係估唔到係話緊我張枱 所以有小朋友千其唔好去食, 佢分分鐘可能會話你個小朋友食得太多野,生得高得濟, 收你大人錢