2018-07-03 5470 瀏覽
呢間餐廳位置有少少偏僻,唔係喺大路上面,亦唔係就咁揸車就可以經過嘅地方,所以未去嘅時候諗住應該得幾個人,仲要下午茶時間應該好少人一去到就好意外!餐廳係完全唔係expect咁少人,竟然有成四五枱客,全間餐廳full晒咁濟餐廳裝修好靚好有特色,插畫全部都好有意思,係一啲對人生正面嘅message~ 感覺上會係女神或者KOL嚟打卡嘅地方是日精選意粉我哋叫咗下午茶餐嘅意粉,個日係明太子蟹肉意粉。本來抱住飽肚嘅心態去食嘅,結果個意粉出乎意料地好!麵條煮得爽口唔會腍身,飛魚子豐富咗成個口感,一粒粒咬落去彈啲汁出嚟。蟹肉唔係好多,但都係預期之內嘅事雜莓三重奏🍒🍇杯smoothie都正,酸得嚟有糖水中和番,勁開胃勁惹味!牛油果奶昔朋友嗌嘅呢款,我就冇咩點飲,靜係試咗一兩啖,但都覺得好滑幾重牛油果味👍🏿 可以見到杯野都重綠色,證明佢冇慳料,用咗好多牛油果除咗侍應做嘢有啲慢之外,餐廳嘅職員都好好會幫手,最後勁趕時間就叫咗餐廳幫我地杯嘢飲轉做拎走~

飛魚子蟹肉意粉

是日精選意粉