除了某美國連鎖店之外,在香港要找到一家有水準的Bagel shop不多,大部分人也愛好Burger或Hot Dog。今日一個人食lunch,想食得清淡D,都唔容易搵到濱海街的Yo Bago小店。店占地不大,只有4-5張枱,好彩早到仲有位。看看餐牌上的Bagel都是以美國不同省份地方而命名,有趣有趣。點了一款Vancouver breakfast(自選Honeywheat 包),配有Smoked salmon, pineapple和我的至愛Cream cheese。Smoke salmon好新鮮冇腥味,而且菠蘿生菜都多,清新又健康。最重要係Cream cheese真係超多,完全鋪滿兩塊Honeywheat包!其實原本想試p.e.l. breakfast,不過剛好未有供應,希望下次可以試試啦~
店占地不大,只有4-5張枱,好彩早到仲有位。

最重要係Cream cheese真係超多
,完全鋪滿兩塊Honeywheat包!
2017-08-18