•今日同朋友係度食左浪漫嘅一餐 我勁鍾意呢間餐廳嘅設計 💕無論係顏色𝑜𝑟裝修 都係我大愛 佢嘅𝑠𝑜𝑓𝑎/椅𝑝𝑎𝑑全部都係𝑇𝑖𝑓𝑓𝑎𝑛𝑦 𝐵𝑙𝑢𝑒😍 牆壁/玻璃都會有巴黎景點畫作點綴 •首先設計方面已經勝人一籌 至於食物方面 👯‍♀️我地叫左𝑆𝑒𝑡 𝑑𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟 •呢度𝑠𝑒𝑡 𝑑𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟仲包左每人兩隻生蠔🥰🥰 •生蠔當日市價每隻$58 所以食𝑠𝑒𝑡已經包左你百幾蚊😊 🦪𝐶𝑜𝑚𝑝𝑙𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑦 𝐹𝑟𝑒𝑠ℎ 𝑂𝑦𝑠𝑡𝑒𝑟 (2𝑝𝑐𝑠) 新鮮生蠔(2隻) ➡️名符其實十分新鮮 絕對唔係迷你蠔 🍅𝑆𝑜𝑢𝑝 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝐷𝑎𝑦 是日餐湯 ➡️蕃茄湯味道唔算非常濃郁 啱晒唔重口味嘅我 起碼唔會似平時餐廳𝑑味精湯 飲完絕對唔會口渴 ➡️餐包熱辣辣非常鬆軟 係近排食過最好口感嘅餐包🐟𝐻𝑜𝑚𝑒𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑙𝑜𝑥 𝑠𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 𝑡𝑎𝑟𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑜𝑛 𝑐𝑖𝑡𝑟𝑢𝑠 𝑠𝑜𝑦𝑎 𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒 煙三文魚他他 配柚子醬 ➡️有驚喜 呢款作為前菜非常開胃 配合生蛋攪拌後嘅口感真係好細滑 可惜呢款冇得單點 大家要叫𝑠𝑒𝑡先可以試到啦 🐷𝐴𝑝𝑟𝑖𝑐𝑜𝑡 𝑔𝑙𝑎𝑧𝑒𝑑 𝑆𝑝𝑎𝑛𝑖𝑠ℎ 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑙𝑜𝑖𝑛, 𝑔𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑝𝑒𝑝𝑝

•今日同朋友係度食左浪漫嘅一餐

👯‍♀️我地叫左𝑆𝑒𝑡 𝑑𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟

•呢度𝑠𝑒𝑡 𝑑𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟仲包左每人兩隻生蠔🥰🥰

•生蠔當日市價每隻$58
所以食𝑠𝑒𝑡已經包左你百幾蚊😊

新鮮生蠔(2隻)
➡️名符其實十分新鮮 絕對唔係迷你蠔

🍅𝑆𝑜𝑢𝑝 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝐷𝑎𝑦 是日餐湯

➡️餐包熱辣辣非常鬆軟 係近排食過最好口感嘅餐包

煙三文魚他他 配柚子醬

🐷𝐴𝑝𝑟𝑖𝑐𝑜𝑡 𝑔𝑙𝑎𝑧𝑒𝑑 𝑆𝑝𝑎𝑛𝑖𝑠ℎ 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑙𝑜𝑖𝑛, 𝑔𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑝𝑒𝑝𝑝𝑒𝑟𝑠, 𝑠𝑎𝑓𝑓𝑟𝑜𝑛 𝑚𝑎𝑠ℎ𝑒𝑑 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑡𝑜, 𝑎𝑝𝑟𝑖𝑐𝑜𝑡 𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒
西班牙豬里脊 $398

➡️燒得好香口 雖然一切落去唔係爆汁𝑗𝑢𝑖𝑐𝑦果隻 但肉質依然軟嫰 特別之處係佢嘅醬 帶點熱情果/芒果嘅酸甜味 本身以為佢九唔搭八 點知一試原來係好夾 真係唔可以比自己主觀嘅感覺影響咗😮

🐟🦐𝑃𝑎𝑛 𝑠𝑒𝑎𝑟𝑒𝑑 ℎ𝑎𝑙𝑖𝑏𝑢𝑡 𝑓𝑖𝑙𝑒𝑡, 𝑜𝑛 𝑚𝑖𝑥𝑒𝑑 𝑠𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑏𝑟𝑜𝑡ℎ
香煎比目魚 $378

➡️比目魚肉十分白滑 一𝑑都唔燶 有唔同嘅海鮮配料襯搭 包括有蜆 蝦 墨魚 仲有大大粒車厘茄 非常豐富

🥞𝐻𝑜𝑚𝑒 𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑒𝑠ℎ 𝑐𝑟𝑒𝑝𝑒𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑁𝑢𝑡𝑒𝑙𝑙𝑎
自家製法式可麗餅自選醬料 榛子醬配雪糕

➡️我估唔到可麗餅竟然可以焗到咁脆 餅皮非常薄 本身食完正餐諗住好飽會食唔哂甜品 點知一食就全部食哂🤪

🍫Cℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑎𝑛𝑡 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑀𝑂𝑉𝐸𝑁𝑃𝐼𝐶𝐾 𝑖𝑐𝑒 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚
朱古力心太軟配 𝑀𝑂𝑉𝐸𝑁𝑃𝐼𝐶𝐾 雪糕
➡️心太軟熱辣辣 唔會太甜 外層雖然唔算脆 但整體好鬆化 仲要配埋我大愛嘅𝑀𝑂𝑉𝐸𝑀𝑃𝐼𝐶𝐾雪糕 真係一流 🤭

🍸𝑅𝑒𝑔𝑢𝑙𝑎𝑟 𝑇𝑒𝑎 / 𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙𝑎𝑟 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒
茶/咖啡
➡️我地都揀左𝑙𝑒𝑚𝑜𝑛 𝑡𝑒𝑎 𝑙𝑒𝑠𝑠 𝑖𝑐𝑒 呢度少冰真係俾你一兩粒冰 非常好😍糖漿就比你自己倒黎控制甜度👍🏻👍🏻
2022-09-18
  • 自家製法式可麗餅