2018-03-21
曾經在網上看過有一間冰室,裝修得像一架小巴一樣,一直想帶兩隻小魔怪去試試⋯後來自己上網seach小巴餐廳,知道在港島區⋯明知自己極少到港島區,所以早就放棄了,沒再考慮⋯ 難得早兩日到銅鑼灣行街,看戲⋯看到一條巷中有間冰室,門口放了一張乒乓球桌,一班人玩得很開心,看完戲也餓了,就試試這間冰室啦!好彩當時outdoor坐滿人,令我走進冰室,原來這間喜喜冰室就是我一直想試的「小巴餐廳」 一入到去,可以坐小巴「卡位」,小朋友已經好興奮!(男孩子還真喜歡車)蕃茄牛腩粒湯通粉一上枱已經聞到好香羅宋湯味,足料,入味,基本上是兩兄弟搶著吃!黑白多士黑芝麻醬配煉奶,味道好夾!而且絕不「姑寒」,不會像某些食店吃到的,薄到吃不到味道。义燒湯意粉全日早餐我對all day breakfast是有點情意結的!但通常都超過一百大元,而這裡只需$59,當然要食啦!感覺如果加片煙肉就好了!(我心中的all day係要有埋煙肉才像樣😝)餐飲:凍谷咕 (唔夠甜,叫侍應幫我加糖水後,仍然唔夠甜) 凍奶茶 (睇顏色都已經覺得吸引!)熱奶茶 (好耐無見過方糖喇😆)食飽飽仲有娛樂,兩隻
蕃茄牛腩粒湯通粉
全日早餐
凍奶茶 (睇顏色都已經覺得吸引!) 熱奶茶 (好耐無見過方糖喇😆) 食飽飽仲有娛樂,兩隻小魔怪馬上做吓運動,打完乒乓球🏓️先走!