2021-05-22
今日難得來到九龍城,家姐話想飲下咖啡,我叫佢揀間cafe 坐下囉。。🥰🥰😄😄我地係食完Lunch 過來嘅,本食飽飽地㗎啦,不過家姐竟然都問我食唔食落waffle 嗰啲。。。。well, 你咁想食我咪陪下你囉😅😅😅家姐今次揀左我地一年前食過嘅Oslo Cafe, 入到都幾full , 不過都仲有位,因為其實我地都拎住好多嘢,店員好好咁叫我地擺啲嘢係後面張椅上,話會幫我睇住,好貼心。👍🏻👍🏻點餐時,家姐提我上次飲嗰杯巨峰提子梳打,梳打味勁重,提我唔好揀,所以我選擇左飲巨峰提子綠茶,結果都係出事😭😭😭 巨峰提子味好淡,綠茶味都係,感覺好似係成杯溝水咁,真心麻麻😭😭😭 家姐仲笑我成日重覆錯誤。。你估我想㗎咩😅😅😅 家姐叫左Mint Coffee, 我覺得幾難飲,咖啡嘅苦味+Mint 嘅味,無好fresh 嘅感覺之餘仲要有苦味,可能我自己唔識欣賞啦😅😅家姐最後仲叫左個Red bean Green tea toast box , 來到個賣相普通,食落有少少驚喜,因為佢地用左丹麥吐司,加上個綠茶雪糕同cream 都幾多,幾好食,不過略嫌啲蜜糖多左啲,同啲紅豆都太甜,整體上都唔差嘅。👍🏻👍🏻🤣🤣不過啲
不過啲飲品真係要改進一下!🤣🤣