2022-05-21
上環呢間burger店以鮮黃色裝修夠晒搶眼,離遠已經俾佢吸引左😂不過原來佢唔止係食burger,連意粉都好高質~🍽食物👍🏻西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89 7/10有別於其他burger以厚切肉餡作招徠,呢到係薄切西冷,但係唔會煎到好乾好韌,仲有香濃牛味,更加冇厚切咁油膩,麵包軟熟又唔會濕立立!仲有拉絲嘅芝士,成件事好夾!不過我覺得個黑松露醬略嫌淡左啲,成個包算係比較清爽,重口味人士如我可能會覺得唔夠喉😂✨日式炸雞 4件+$26 8/10估唔到係burger店食到咁好味嘅日式炸雞😳岩岩炸起嘅外皮薄脆,肉質嫩滑,調味剛剛好,好想大嗌4件唔夠食呀!!!👉🏻朱古力雪糕奶昔 +$25 6.5/10食burger已經夠heavy,仲要去到盡飲多杯奶昔🤣本身想飲雲尼拿奶昔,可惜賣晒。賣相一流,可惜朱古力味唔算濃,整體不過不失👍🏻香蒜大蝦橄欖油意粉 $78 7/10意粉質感我好中意,唔會過淋又有啲彈牙!成碗好香蒜蓉同橄欖油味,好惹味😋大蝦嘅肉質唔霉,都算爽彈,不過份量唔算好多,女仔食可能會岩岩好,大胃王可能就要嗌多幾樣小食🤭👉🏻意式肉丸 4粒 +$26 7/10肉丸size唔算好大粒,同ikea差唔多
🍽食物
👍🏻西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89 7/10
✨日式炸雞 4件+$26 8/10
👉🏻朱古力雪糕奶昔 +$25 6.5/10
👍🏻香蒜大蝦橄欖油意粉 $78 7/10
👉🏻意式肉丸 4粒 +$26 7/10
肉丸size唔算好大粒,同ikea差唔多🤣咬落都食到肉味同油脂感,同特製茄汁好夾,不過都係個句:4粒唔夠喉🤣
⛩環境
👍🏻雖然舖頭細細,但係成間舖以美式風格裝修,都係以鮮黃色為主調,同門口好一致,仲加入左唔少美國快餐店元素,好有特色
👉🏻店內位置唔多,如果full house應該坐得幾迫下
💁🏼♀️服務
👍🏻店員服務有禮,會重複一次order避免出錯,知道雲尼拿雪糕賣晒都有誠懇致歉
📝總評 7/10
小店出品有誠意,仲有好多款唔同嘅小食選擇,唔洗驚淨係burger同薯條咁熱氣。同埋地點好就腳,lunchtime應該會好受附近嘅上班族歡迎,我都好羨慕係上環返工嘅朋友仔,可以試到好多特色小店🥰
👛人均消費 ~$120(冇加一)
⏱冇限時