2018-09-07
係太子呢邊附近做完野,碌下ig睇下有乜食,見到有呢間新丁小店介紹,咁岩係正附近,於是就行過去試下啦小店位處太子道西同大南街交界位,好易見到,不設堂食,只做外賣。但係食物款式多多,有雞翼,格仔餅以至車仔麵都有,賣咁多款,到底質素如何呢?肚餓關係,叫完車仔麵再叫埋三色著條做小食車仔麵已經夠哂特別,一般麵店都係俾米線,米粉,幼麵,粗麵你揀,但呢間就唔係,標榜手工麵,多款口味選擇,我就選左原味,揀完麵,仲有湯底,我就選左龍蝦湯底。等左5分鍾左右就可以拎得,一打開就熱辣辣仲有小小湯底鮮香味,飲一啖湯底,入口鮮甜,再試埋啲麵,麵身軟熟,層次分明,唔會一埋麵纏埋一齊咁,最重要係絕無半點鹼水味,食得出係真材實料,只係個湯底加埋麵身已經相當高質,至於配餸方面,肥牛同蟹柳係就係普通水準啦,但個湯底麵身真正先係成碗精髓所在,最重要係價錢只係28蚊連飲品,仲可以要有乜要求?食完個麵,再試下個薯條,個薯條既制作相當有創意,有紫薯,咸蛋。薯條又係熱辣辣即叫即整,入口咬落非常脆,咸蛋薯條炸到金黃色,賣相都好吸引,唔鐘意食咸蛋既,大可以試下甜甜地既紫薯味,再點埋佢地附送既黑松路醬,更加可口呢間小店岩岩開張冇耐,真係值
肚餓關係,叫完車仔麵再叫埋三色著條做小食
呢間小店岩岩開張冇耐,真係值得捧場,奈何地方面積關係冇得堂食,我自己就覺得真係值得專程揸車過黎食