2021-02-16 1183 瀏覽
呢度出名handmade意粉 所以特登黎試下😋我係去鰂魚涌店 好細間入面得3枱2人枱🙈好彩book定枱! 半開放式既設計出面企左好多白領一族happy hour🍻🤣叫完野食會送餐前麵包每人兩塊蕃茄堅果莓乾麵包 配黑松露醬 酸酸地咁 個人覺得一般🙈呢度既意粉都偏細碟🤥個人覺得定價偏高(私心都係中意pici多d🙈)🍳 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚🍝 $148呢度既carbonara最出名 因為佢係一個最正宗傳統既carbonara做法 唔會落cream淨係用蛋黃煮成😆意粉係粗粗地 好彈牙有口感😋上面d煙肉碎好鹹 要配埋意粉食先得 但增加到口感層次😍🍅 𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐅𝐢𝐨𝐫𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚🍝 $128Ravioli入面係ricotta cheese同菠菜餡 配上蕃茄醬 都係expect到既味道 呢個食落冇咁重口味😆另外呢度既𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮都好好食🥰😆
Spaghetti  carbonara
🍳 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚🍝 $148