2018-01-13
從未試過omakase, 朋友介紹呢間抵食,就試一下,果然有驚喜!前菜係酸醋海草加山芋蓉,微酸彈牙的海草好開胃!跟住係刺身,好新鮮,尤其青檸鹽花將帶子既鮮味更加突出,魷魚包住海膽口感倍增!之後有兒童都岩食既八爪魚丸和漢堡+薯茸,要特別提到個薯茸,好creamy 之餘仲加入好清新的青瓜片和蛋白粒,令到薯茸口感和味道都有多重感受,簡單食物都感受到師傅對食物既認真和著重細節。不得不提是一碟馬頭魚一夜燒!條魚係加入了糖,鹽,醬油等的調味料醃了‘一夜’再燒的,可能是醃得耐,魚質變得好挺身彈牙,魚醃了味道剛剛好,連我呢個平時出街唔會叫魚食既人都覺得好好食!最後是青瓜玉子蟹子卷,看似平平無奇既壽司,一食落口,飯不黏,青瓜爽,食得出功架!聽說師傅是在高級酒店/餐廳做了多年,還很有熱誠地介紹每碟餸的特點,今晚晚飯每人300還要是免加一,真的是小店的價錢,大師的質素!
前菜係酸醋海草加山芋蓉,微酸彈牙的海草好開胃!