2024-08-23
去完福岡食咗個好好食嘅燒肉🤤突然燒肉癮起 即刻上網搵下香港有咩好食嘅燒肉見呢間小店好似好多食評啲相又好似好精緻就去咗試吓😆叫咗個極上和牛盛會二人前 $698首先佢會上咗一盤沙律先我哋就幾鍾意嘅,佢成份沙律有生菜同羽衣甘藍,加埋胡麻醬,食起嚟非常清爽👍🏻🥢前菜三品好有儀式感🥰其實店員解釋得好詳盡,好清楚佢哋嘅商品其實係有甜酸辣三款分別係炸鮮奶 蟹柳同埋辣帶子裙邊🥢主食咁佢嘅肉分別就有日本九州A4和牛上前腿肉,澳洲和牛封門柳,同埋九州A4和牛三角胸我哋首先食咗牛上前腿肉先,呢個真係入口即溶。1秒返返去福岡食嗰個燒肉嘅feel,好surprise😝 店員建議味道由淡至濃咁食,第二個我哋就食封門柳封門柳肉質就比較結實有咬口,但係相對上牛嘅味道亦都比較出牛三角胸油香豐富,加埋店員推介醬汁,真係好正亦神奇地唔會太膩趁仲有啲油 我地就落埋菇盛會加埋佢地自家製鹽 正啊💕🥢普洱咖啡呢個係Menu冇嘅話說我哋食完主食之後,店員就俾咗呢一壺普洱咖啡我哋 話可以解膩 因為我哋兩個都係唔飲咖啡嘅,所以聽到嘅時候都有啲驚我哋唔係幾飲到🫢點知試完之後發覺其實茶味比較出,飲完確實係有解油膩嘅作用屋企人都大讚呢一點好細
突然燒肉癮起 即刻上網搵下香港有咩好食嘅燒肉
見呢間小店好似好多食評
啲相又好似好精緻就去咗試吓😆
叫咗個極上和牛盛會二人前 $698
首先佢會上咗一盤沙律先
🥢前菜三品
好有儀式感🥰
其實店員解釋得好詳盡,好清楚
佢哋嘅商品其實係有甜酸辣三款
分別係炸鮮奶 蟹柳同埋辣帶子裙邊
🥢主食
店員建議味道由淡至濃咁食,第二個我哋就食封門柳
封門柳肉質就比較結實有咬口,但係相對上牛嘅味道亦都比較出
牛三角胸油香豐富,加埋店員推介醬汁,真係好正
亦神奇地唔會太膩
趁仲有啲油 我地就落埋菇盛會
加埋佢地自家製鹽 正啊💕
🥢普洱咖啡
呢個係Menu冇嘅
點知試完之後發覺其實茶味比較出,飲完確實係有解油膩嘅作用
屋企人都大讚呢一點好細心👍🏻
🥢甜品
DIY甜品就過癮喇😝
其實佢係一個抹茶雪糕嚟嘅
咁佢準備好抹茶粉同水俾你,等你可以自己調配抹茶醬,揀返一個適合自己嘅濃度
咁當然啦,自己落手落腳玩又再開心啲嘅🥰
小店真係唔同啲
feel到佢哋好有心做,同埋店員嘅服務真係好好
對每一個菜式都有好深入嘅了解,同埋詳盡嘅介紹
呢一啲係連鎖嘅舖頭入面真係比較難遇到
總括而言,今次嘅體驗都好滿意,臨走仲有得抽獎,拎咗張優惠券,下次可以再帶朋友嚟試喇🤣