2019-10-25 35 瀏覽
喺中環呢一頭附近返工,成日會周圍發掘一啲唔同嘅小店,呢一間就係其中一間。我啱啱去到嘅時候全個場都滿晒座,我大約等左10分鐘左右,就開始有人食完飯離開啦。咁就到我入咗啦。咁我就叫咗一個三件嘅雞翼同埋一碟carbonara. 有時候lunch都想食好啲,唔想食啲$3,40嘅頹飯。 特別係心情唔好嘅時候,再食頹飯個人會再頹啲。呢度有雞翼好有趣,我叫嘅係蜜糖蒜蓉味。佢唔似出面KFC嗰啲雞翼咁擺啲味粉係上面, 佢真係有啲蒜蓉係啲雞翼上面,而且個醬汁係有少少甜甜地。成件事真係好好食,強烈推介呢個蜜糖蒜蓉雞翼。食完呢個雞翼,大約過多五6分鐘,個意粉就嚟啦。呢個意粉應該係我食過最多煙肉,蘑菇,炸煙肉嘅意粉。啖啖係煙肉啊,個意粉超足料,食到尾都仲有煙肉啊。而且個醬汁係極重芝士味,一啲都唔吝嗇。好少會見到咁足料嘅意粉。食完呢碟意粉之後個滿足感真係超高。