本身都好少寫評價但呢間餐廳實在太垃圾,一肚氣唔寫唔得,避免其他人中伏。首先個餐牌,午市去食叫個吉列豬扒成$108原來咩都唔跟,如果要加飯同湯果d要加$28蚊先有,心諗邊個食lunch淨係食塊豬扒,錦樣設計有少少似局你入去坐低再開天殺價。加完錢仲要淨係跟杯綠茶,其他飲品要加正價一半或70%先有,真係肉酸到… 如果係度要叫一個正常嘅set計埋加一,分分鐘要成$200蚊人頭。心諗如果你交到錦上下質素,你收呢個價我ok!點知上菜,所謂豚肉生薑燒,質素仲差過兩餸飯,睇得出只係將d肉片浸熟再淋d芡汁上去,塊肉片仲要又硬又柴。另外個吉列豬扒亦已經乾晒水,食到成口渣。個炸皮又係硬到好似石頭錦,完全唔鬆脆。加錢既飯團都係經典,壓到死實實表面己經結成一片,望到都唔開胃。麵豉湯一般貨色,其中一個餐仲要比漏,同佢講先補返。入黎本身諗著食佢主打既梳乎厘,點知停左,入座之前又唔講聲,淨返d班戟可以叫。其實疏乎厘主要材料就係蛋,唔明點解停,可能班戟易整或者整定可以慳人手掛出菜快掛。咬完佢件所謂班戟完全冇懸念,可以判定呢一間店係賣係緊垃圾。唔講以為自己食緊光酥餅。我好懷疑佢哋唔單止係唔識煮野食,根本就冇心做食物。叫完

叫完埋單轉過頭又唔記得,最後我自己走去收銀機等佢黎收錢。其實你做到錦跟本同自我放棄無異,不如早啲摺埋佢。出面宣傳寫自己咩咩日本過江龍,跟本又係一間掛羊頭賣狗屎既餐廳,呢啲侮辱匠人精神既餐廳係香港一間都嫌多。
2022-04-02