2018-05-01
有次想來尋覓,軟腳馬不願、不想行咁遠,撐咁高,放棄咗,今次再帶佢來士丹頓街,話這裏開咗好多熱鬧酒吧,行到士丹頓街與鴨巴甸交界,都找不到願去的餐廳(其實我計劃去此處),當然我即時上openrice找電話訂枱,有位,上去😊環境雖然细细地,座位都舒適,木枱暗燈,間約設計,感覺願消費此處,之前看過餐牌唔係好貴。小食-香芧薄餅煙三文魚$75,好靚啊!好次朵朵花,薄餅原來似泡芙,渦芙,軟軟鬆鬆,配咸咸地煙燻三文魚中間夾白色忌廉,不覺有香芧。Chicken Quesadillas墨西哥雞肉餡餅$88,配牛油果醬酸忌廉,煎香薄薄軟夾餅,雞肉牛油果醬……,餡不太豐滿,並沒有燒烤雞肉味,淡淡地ok。嗱,鴨巴甸街沙律來啦$135,有小小嚇人,好大嘅砵,直徑有1呎寬,沙律滿滿的,一般女孩子食晤晒,一隻半生熟蛋擺上面,牛油果,蘆筍,蘑菇,特別印度米及芽菜,但個醬淡味,願來佢哋叫希臘乳酪薄荷青檸,原來有4款醬汁揀,佢哋覺得這個特别,食完已飽一半。因恐唔夠飽之前叫墨西哥素菜卷餅$58,原來不是卷,是夾,無煎,餡是烤洋蔥,紅椒,雜菌,芹菜,黑豆,ok!海鮮意粉$160,白酒,大蝦,青口,魚肉,有我喜歡大蒜洋葱芫茜巴馬
海鮮意粉$160,白酒,大蝦,青口,魚肉,有我喜歡大蒜洋葱芫茜巴馬芝士,爽口,海鮮新鮮,意粉煙韌,濕濕地,又不膩
已經好飽,還要叫2個甜品,友人說如你飽,你就不要食,佢食(剩意粉又話飽,但食甜品就有位)。揀creme brulee(openrice 食評話正)$65,細,薄,约1cm深,甜度適中,蛋滑香,凍食,熱食會更香,ok
hot chocolate cake$65,好似心太軟,雪糕要加錢,但真係好濃朱古力味,又滑,又唔係好甜,比以前食過又高咗一層。
此處標傍organic,天然,所以主菜較淡,但又覺好清新fresh,好健康噃!佢哋都覺得滿意!