2020-02-25
以我認知,如果要搵間大小小嘅coffee shop可能要岀灣仔西環嗰面。估唔到係北角竟然都有空間比較大嘅coffee shop😨 真係啱哂可能要傾project或者要趕assignment嘅人。 我地當日嚟座無虛席(後尾坐晏咗😂),再加埋假日夜晚嚟仲有歌手表演live,幾好氣氛。 有幾part文靑嘅area,有得睇下精品同欣賞下藝術品,同推廣緊一啲活動。估唔到嚟食野都咁多野睇同玩,好似去咗活動中心咁😂😀 開放式廚房,顯得空間好大。同因為餐廳重點promote 咖啡,所以一面沖,咖啡嘅香氣就會佈滿整間餐廳~ 主餐食得唔多,叫咗一個法式煙鴨胸沙律配日式柚子醋。雖然係沙律,但係分量算多,其實好飽肚。食材好fresh,再加柚子醋好醒胃。啱哂要溫書但唔想食主食嗰時試。 另外主要想試試咖啡,叫咗一杯flat white😛 拉花好靚呀,飲落充滿滿嘅奶香。夜晚試啲soft啲,聽聞咖啡師識沖啲特別小小嘅咖啡,下次再嚟試。