2022-02-12
又去咗𝗦𝗢𝗛𝗢區搵食!今次去咗Black Sheep旗下嘅墨西哥餐廳 @taqueriasupermario 食𝗧~𝗔~𝗖~𝗢~🌮呢度嘅裝修有一種鬼佬茶餐廳嘅感覺,店員亦都充滿活力,整體氣氛好好!可惜食物質素有點失望,整體感覺就係唔係差,但呢個價錢有更好嘅選擇🤭☺︎︎ 𝑩𝑨𝑱𝑨 & 𝑱𝑨𝑳𝑰𝑺𝑪𝑶 𝑻𝑨𝑪𝑶𝑺ღ 𝐂𝐑𝐈𝐒𝐏𝐘 𝐅𝐈𝐒𝐇 $𝟒𝟖ღ 𝐑𝐎𝐀𝐒𝐓 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍 $𝟓𝟖ღ 𝐒𝐇𝐑𝐈𝐌𝐏 𝐀 𝐋𝐀 𝐏𝐋𝐀𝐍𝐂𝐇𝐀 $𝟓𝟖三款taco感覺上都差唔多,都有兩塊薄皮🌮個人最鍾意食魚嘅嗰一款!香脆唔油膩,魚肉嫩滑,同椰菜好夾👅╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟰/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬☺︎︎ 𝑷𝑳𝑨𝑻𝑶𝑺 𝑷𝑬𝑸𝑼𝑬𝑵̃𝑶𝑺ღ 𝐖𝐀𝐑𝐌 𝐓𝐎𝐑𝐓𝐈𝐋𝐋𝐀 𝐂𝐇𝐈𝐏𝐒 𝐒𝐄𝐑𝐕𝐄𝐃 𝐖𝐈𝐓𝐇 𝐆𝐔𝐀𝐂𝐀𝐌𝐎𝐋𝐄 $𝟏𝟐𝟖牛油果醬配粟米片呢個配搭都好難出錯😹但偏偏出錯嘅位就係粟米片,落咗超多鹽,超級鹹🤦🏻♀️整體性價比低🥺╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟱.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟯/𝟭𝟬ღ 𝐂𝐇𝐀𝐑𝐂𝐎𝐀𝐋-𝐆𝐑𝐈𝐋𝐋𝐄𝐃 𝐌𝐄𝐗𝐈𝐂𝐀𝐍 𝐒𝐓𝐑𝐄𝐄𝐓 𝐂𝐎𝐑𝐍 $𝟒𝟖唯一成餐飯覺得真係幾好食
☺︎︎ 𝑩𝑨𝑱𝑨 & 𝑱𝑨𝑳𝑰𝑺𝑪𝑶 𝑻𝑨𝑪𝑶𝑺
ღ 𝐂𝐑𝐈𝐒𝐏𝐘 𝐅𝐈𝐒𝐇 $𝟒𝟖
ღ 𝐑𝐎𝐀𝐒𝐓 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍 $𝟓𝟖
ღ 𝐒𝐇𝐑𝐈𝐌𝐏 𝐀 𝐋𝐀 𝐏𝐋𝐀𝐍𝐂𝐇𝐀 $𝟓𝟖
☺︎︎ 𝑷𝑳𝑨𝑻𝑶𝑺 𝑷𝑬𝑸𝑼𝑬𝑵̃𝑶𝑺
唯一成餐飯覺得真係幾好食嘅一道菜,亦都係網上最多人推薦嘅粟米🌽
粟米大大粒,每一粒都好爽甜,炭香味重,配上醬汁同辣椒粉,鹹鹹甜甜,好惹味~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
ღ 𝐓𝐇𝐑𝐄𝐄 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄 𝐐𝐔𝐄𝐒𝐀𝐃𝐈𝐋𝐋𝐀 $𝟖𝟖
鍾意食芝士嘅朋友應該同我一樣,食墨西哥野,比起taco更喜歡quesadilla😋呢度嘅quesadilla片薄,芝士鹹香味都幾好食!略嫌份量少左啲🙊
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
𝗧𝗮𝗾𝘂𝗲𝗿𝗶𝗮 𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗠𝗮𝗰𝗵𝗼 @taqueriasupermario
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central #BELLYwongs_sheungwan
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟲.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_mexician #BELLYwongs_western
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟱𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ɴᴏ ✘