2023-04-04
日式餐廳係香港多不勝數, 但今日係尖沙咀the one食既呢間就有小小特別, 因為佢主打和風西餐,餐牌上除左丼飯, 仲有混入日式元素既意粉同pizza, 咁多元化所以就決定入去試試佢. W特大南蠻風炸雞丼 $98叫得做特大, 絕對唔係流料, 無論係炸雞定係飯都真係十足份量, 什至大碗到我食唔哂, 丼飯入面有超多舊炸雞,每舊都大舊又厚肉, 搭配埋餐廳調配既芥末醬, 炸雞食落juicy唔會柴.美國黑毛和牛丼飯 $88黑毛和牛食落有陣陣炭燒香味, 牛肉屬於薄切, 所以唔會太厚太韌, 肉質都非常嫩滑, 牛味充足. 至於個飯餐廳用左珍珠米, 所以粒粒分明, 又唔會太軟, 非常高質. 巴馬臣蒜牛油雞翼 $60每隻雞翼外皮都炸得香脆, 而且充滿牛油香, 蒜味都非常特出, 上面再放上半溶既巴馬臣芝士碎, 十分惹味.
W特大南蠻風炸雞丼 $98
美國黑毛和牛丼飯 $88