2019-12-17
我2個小朋友都好鐘意食麵,車仔麵夠多選擇,近排佢仲有8折,我地一家差不多每星期都幫襯一次,QR code手機落單係小朋友唯一可以用媽媽電話的時候,哈!大仔最愛雞亦同午餐肉,滷水雞翼好入味,午餐肉厚厚嘅,小朋友至愛,而我就最鍾意食佢嘅魚蛋同埋蟹子丸,清湯我加咗腩汁,味道更加惹味,但亦唔會太油,小朋友食到津津有味。而我老公每次都會食呢度嘅麻辣蓮藕,因為出邊比較少機會食到,而且係另外用碟上,啲辣味唔會過到落湯底,小朋友亦都可以食到爸爸碗麵。爸爸話食車仔麵梗係要食返啲傳統野,所以佢每次都會食牛柏葉,豬皮,蘿蔔,而今次我第一次食南乳雞翼,原來係炸雞翼,用南乳汁腌到d味入晒雞翼入邊,好味又juicy。我細仔唔好睇佢細細粒兩歲人仔次次去親食車仔麵,都比佢平時喺屋企食得多,油面係佢嘅最愛,另外豆腐夠軟滑亦都非常啱佢口味,所以呢度我哋全家人都好鍾意食,已經差不多成為我哋屋企半個飯堂了。