2017-06-14
終於有機會拜訪大樹先生之家,知道要預早幾個月前book, waiting list每日都好長。幸好有朋友邀請,今次一行21人包括大小朋友前來慶祝囡囡及其他5月之星的生日,還俾了張大長枱我們。餐廳佔了三分一是遊玩區,一個超大的波波池,有年齡限制,六歲以上不准入場玩,由12:30pm 可以食到3:00pm, 之後就清潔了。我本身喜歡吃risotto , 於是點了一份青蘋果菠菜意大利飯配香草煎帶子($248),點了一份兒童餐給囡囡,得一款,野菌雞肉醬蝴蝶粉($128),我先生點了個炸魚薯條($128),當我想點飲品時,發現普通一杯橙汁要$58,太貴了,唯有全家飲清水😭有點美中不足。炸魚薯條係最好味👍🏻👍🏻兒童餐,可選擇跟飯或蝴蝶粉,不過太鹽了,囡囡不習慣吃太濃味,所以結果食剩一半,之後去左玩。青蘋果菠菜意大利飯配帶子,不見青蘋果丶菠菜,只有一粒帶子,至於飯,完全做唔到真正意大利飯的味道,汁過多,食到最後帶點水 😓
炸魚薯條係最好味👍🏻👍🏻