2019-08-01 71 瀏覽
今日我地包場開Party啦!有別以往,我地揀咗呢間蒸汽鍋作為我地嘅主場,而非Partyroom或K房!特別之處係佢地除咗可以唱K仲可以食蒸鍋。環境都好靚,墻身,枱凳都係木製的,整間小木屋咁。蒸鍋真係食得多,但呢度嘅蒸鍋係特別啲嘅。好多款食材我都無食過,例如花生豆芽,紅莧菜等。蔬菜都係有機的,食落安心啲。每樣食材食到本身嘅鮮味,蔬菜有佢嘅鮮香,肉類有佢嘅鮮嫩,海鮮有佢嘅鮮甜。每樣的食材都配搭得好好,一啲菜一啲肉。同埋服務都好貼心,會有人幫手蒸,睇住時間啊。費事我地掛住傾計唔記得咗時間。有機豆豉蒜芯扇貝紫蔥栗子蒸本地新鮮雞日本十六穀米粥底:食緊粥果時,朋友係到講笑話,笑到我倒瀉咗三分一碗粥,哎,真係浪費曬啲精華。碗粥真係好清甜啊!包場玩真係好正,可以大聲講嘢大聲笑,好似擁有了世界的感覺!哈哈。我見佢地會不時Upload餐牌啲嘢食,食材配搭都幾新穎有創意架,真係值得一試!

蒸鍋真係食得多,但呢度嘅蒸鍋係特別啲嘅。

好多款食材我都無食過,例如花生豆芽,紅莧菜等。

蔬菜都係有機的,食落安心啲。

每樣的食材都配搭得好好,一啲菜一啲肉。

同埋服務都好貼心
,會有人幫手蒸,睇住時間啊。費事我地掛住傾計唔記得咗時間。

有機豆豉蒜芯扇貝

紫蔥栗子蒸本地新鮮雞

,哎,真係浪費曬啲精華。碗粥真係好清甜啊!

2019-07-31