2014-01-29 2054 瀏覽
食完勝香園,見到對面九記牛腩既人仲苦苦地排緊隊,我不禁由衷的對他們產生敬意~俾著我真係唔想排隊,最唔中意排隊。俾完錢一行出去,就見到Kisses Cupcakes,門面佈置得相當溫馨,小小的店有兩名好好笑容好好態度既店員,令我那剛剛食完檸蜜脆脆的好心情再要好上不知多少倍。看到那放cupcake的櫃子,我的雙眼立刻發光,均一價$25一個,特別口味如金莎朱古力要加$5,在我而言,質素比價錢重要,反正這個價位我可以接受。最後看到其中一種口味只剩下一個,於是立刻選了這款: Oreo 味。桌面那花簡直有畫龍點睛之效,店內只有兩三張桌子,每張也會有這些花~很有家的感覺,很有愛啊!把重點放反落味道,老實,啲cream幾漏,無oreo味既,就連塊oreo餅我都覺得無咩味,只可以話好香,但因為都幾多下,所以我麻麻地。真正好食係個朱古力蛋糕!濕潤唔乾,有濃郁的朱古力香味,真係好吸引,每咬一啖啲朱古力撲鼻而來,唔過甜又唔膩,值得推薦