2023-11-28 123 瀏覽
沙田食tea… 見到Kokoro Tokyo Mazesoba門面的園林設計,休閑放鬆😚 於是入去chill吓~ 🎈鹽味撈麵 $89SHIO MAZESOBA豬腩、蔥花、紫菜碎、水菜、竹筍、唐辛子称、生蒜、魚粉及小麥麵我選擇這鹽味東京撈麵主要因為豬腩肉🤩 豬腩表面焦香,鮮嫩甘香,食2塊已經份外滿足🤣 東京撈麵有4食法,可以先撈勻食,撈麵麵身有咬口,而且滿是紫菜麻油香😍 食咗1/3後,加入黑胡椒撈勻再食,胡椒香而微辣,令胃口大開😋 唔好掛住食呀!食咗2/3後,要再加入KOKORO秘製香醋🙌 口感即時變得清爽美味😆 瞬間食晒個麵✌🏻 最後,要加多啖飯,撈埋剩低的醬汁 yumyum✨🎈Matcha dessert set $128甜品~ 我食抹茶系列😁 有抹茶雪糕、抹茶cheese cake、抹茶大福、麻糬小丸子… 雪糕的抹茶味突出,香濃回甘,而cheese cake好濃滑,大福丸子可配糖漿、紅豆醬,大福的紅豆餡甜入心🥰仲有2杯飲品,我揀咗matcha latte,朋友就飲焙茶… 茶味洽到好處有機靜岡焙茶SHIZUOKA HOJICHA抹茶拿鉄MATCHA LATTE

🎈鹽味撈麵 $89
SHIO MAZESOBA