2021-12-10 122 瀏覽
November+係中上環一間新開嘅樓上cafe,小店走小清新路線,日光透過大大塊玻璃射入黎加埋好多盆栽,感覺非常relax。November+有set亦有散叫,但因為我地已經食左正餐,加上佢散叫野飲有更多款揀,所以我地就散叫左啲甜品同野飲。薑汁鮮奶咖啡($50) - 咖啡薑味好突出,但又唔會太搶太辣,咖啡香而不苦,幾特別,飲悶左普通咖啡好值得試下。桂花冰磚杯($45) - 好香桂花味又唔會太甜,入面加左白珍珠同啫哩,白珍珠食落好脆口。香蕉朱古力奶昔($55) - 奶昔打得好滑完全冇冰碎,蕉味同朱古力味都好香濃,朱迷一定唔會軟望。布朗尼配伯爵茶雪糕($73) - 布朗尼朱味好濃,唔會太乾太硬,配埋伯爵茶雪糕食唔會太漏。焗蜜薯配雪糕($75) - 蜜薯香甜冇渣,本身只跟左一球雪糕,揀左朱古力,店員見三款雪糕口味我地只試左兩款,最後送埋雲呢拿味俾我地。雪糕好滑,味道都香濃。總結,環境好relax好啱慢慢hea,野飲款式都幾特別,佢仲有個椰香咖啡我都想試,相比之下,甜品款式就比較簡單定價亦較為進取,如果擺盤花多啲心思會好啲。

薑汁鮮奶咖啡

布朗尼配伯爵茶雪糕