2021-11-14 88 瀏覽
之前嚟一糖食糖水嘅時候,見到佢隔離開咗間Cafe,今日終於有時間過嚟試吓。雖然佢個座位唔多,但係因為同一糖係姊妹店所以可以去佢嗰邊度坐。佢呢度嘅餐牌好簡單,但係樣樣望落都好想試吓。嘢飲嘅種類除咗咖啡之外都有其他嘅選擇。我哋揀咗個三文魚all day breakfast,我幾鍾意佢哋個煙肉唔會好dry,完全令我對煙肉改觀。而佢個沙律除咗普通沙律菜之外都加咗甘藍羽衣,成個感覺高級左。我覺得呢個早餐都幾好,俾人嘅感覺好Fresh。另外我哋仲叫咗個軟殼蟹漢堡,佢成隻軟殼蟹個樣好可愛,最重要係切開係有膏嘅,真係好正。另外令我最最最最最驚喜嘅係佢嘅薯條竟然係番薯條,條條都夠粗,炸到外脆內軟,好好味。我叫左佢個蜂蜜伯爵鮮奶,我覺得好好飲,因為唔會太甜,但係又飲到伯爵茶獨有嘅香味,呢個配搭真係唔錯。另外一杯係泡沫咖啡,奶泡比例剛好,帶有咖啡嘅微苦但好重奶味,所以味道唔錯。最後我哋臨走嘅時候發現佢一個甜品盒,佢嘅四件甜品都係用宜家最hit嘅生桐,唔係麵粉,而係用杏仁粉取代,四件都係唔同嘅味道,分辨有檸檬撻,朱古力慕絲蛋糕同埋cheese cake。要第四件其實係鹹點,煙三文魚芝士迷你漢堡,個包包真係同平

佢呢度嘅餐牌好簡單,但係樣樣望落都好想試吓。

嘢飲嘅種類除咗咖啡之外都有其他嘅選擇。

要第四件其實係鹹點,煙三文魚芝士迷你漢堡,個包包真係同平時麵包嘅口感唔同,係彈好多,係幾好食。
2021-11-14