環境裝修木系小清新,室內非常空曠,播住音樂加埋人聲,十分應聲,户外位應該靜啲。落單用QR code,有啲難用,唔知點解不停hang機。*嫩煎干貝忌廉黑松露醬汁意粉 $108攞盤滿分,干貝面頭煎到焦香,入面半生熟,鮮甜味一般,食落唔知係唔係刺身級。醬汁非常creamy,黑松露味道濃郁,配淡淡忌廉奶香,意粉煮到彈牙偏硬,但份量太少啦呱。台式鹹豬肉蒜芯蕃茄醬汁意粉 $88攞盤依然十分吸睛,鹹豬肉二分肥八分瘦,鹹香十足,帶少少台南style嘅甜味。海量嘅蕃茄醬汁,酸少甜更多,蕃茄清爽嘅甜配鹹豬肉意外地夾。蒜芯甚是辛辣,而且咬落有啲渣,配合唔到意粉嘅質感。鮮奶咖啡 (跟午餐+$17)香味普通,飲落都一般,而且加錢好貴哦。提拉米蘇 (跟午餐+$30)朋友極力大推所以我必須要嗌!唉,冇得叫後上已經扣咗分,好彩我食意粉食得快,提拉米蘇未熱晒。佢有齊提拉米蘇嘅元素,手指餅吸滿咖啡,香但唔夠濃。芝士糊有少許蛋黃香,馬斯卡彭芝士味稍弱,酒味微乎其微,幾乎為0。芝士糊同手指餅比例係1:1,連埋面頭嘅鮮忌廉食都唔會太膩。
嫩煎干貝忌廉黑松露醬汁意粉 $108
嫩煎干貝忌廉黑松露醬汁意粉

台式鹹豬肉蒜芯蕃茄醬汁意粉 $88
台式鹹豬肉蒜芯蕃茄醬汁意粉

鮮奶咖啡 (跟午餐+$17)
香味普通,飲落都一般,而且加錢好貴哦。
鮮奶咖啡

提拉米蘇 (跟午餐+$30)
提拉米蘇
2021-11-04