2023-10-03
深水埗!𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐲 𝐬𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐳𝐲 𝐥𝐢𝐭𝐭𝐥𝐞 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 📍𝐒𝐡𝐚𝐦 𝐒𝐡𝐮𝐢 𝐏𝐨 (𝐌𝐓𝐑 𝐞𝐱𝐢𝐭 𝐃𝟐) 經常晚市時行過見到有人等位,心思思決定自己親身試試‼️ 店面細細, 牆上面放咗好多唔同嘅postcard,亦都有啲細細嘅貓貓裝飾品 🐱 都真係有啲家庭嘅感覺🤭 可能因為係小店嘅關係,所以食物款式選擇唔算多,但勝在在款款用心製作,。佢另外有分店,分店大啲有鍋物選擇。 💁🏻♀️入座附送自家製泡菜及大豆芽小碟 當晚餐點:📌韓式牛肉炒粉絲粉絲炒得乾身煙韌,調味適中, 份量足夠二至三人開心share~ 📌無骨炸雞配甜辣醬一份炸雞, 套餐連埋兩枝細嘅韓國啤酒炸雞同啤酒嘅絕配combo,雞件炸得外皮香脆,內裏肉質juicy~ 配埋應該係自家醃製嘅白蘿蔔,消解油膩👍🏻 📌泡菜煎餅應該係用上餐廳自家製嘅泡菜嚟整嘅,味道偏酸咗少少~ 💰埋單共約HK$380/2人 (dinner average HK$100-200@)
📍𝐒𝐡𝐚𝐦 𝐒𝐡𝐮𝐢 𝐏𝐨 (𝐌𝐓𝐑 𝐞𝐱𝐢𝐭 𝐃𝟐)
💁🏻♀️入座附送自家製泡菜及大豆芽小碟
當晚餐點:
📌韓式牛肉炒粉絲
📌無骨炸雞配甜辣醬
一份炸雞, 套餐連埋兩枝細嘅韓國啤酒
📌泡菜煎餅
應該係用上餐廳自家製嘅泡菜嚟整嘅,味道偏酸咗少少~
💰埋單共約HK$380/2人
(dinner average HK$100-200@)