2021-05-17 145 瀏覽
📍梔子 Zi位於尖沙咀山林道嘅一間草木style Cafe🧡 鋪面位置唔算多,不過裝修都唔錯每個位都可以打卡~好適合各位文青~嘢食都算好味,店員們都好有禮貌👍🏻———————————————————🥯 煙三文魚配蕃茄bagel $88呢個bagel有火箭菜忌廉芝士同埋煙三文魚一齊上,都算幾足料唔會得少少配料咁樣,煙三文魚同忌廉芝士食到尾每一啖都可以配包食到,不過個包就有啲硬,不過不失啦~不過食晒成個包都唔係話好飽🤣輕食嘅話就算唔錯,如果正餐嘅話就唔好叫就咁一個包啦😜🥛 牛油果昔 $58牛油果昔並唔係周圍飲到所以一有飲到嘅地方我都會叫,今次呢間嘅牛油果奶昔佢用咗椰子水,龍舌蘭蜜一齊同埋牛油果打~十分之特別所以佢識落嘅味道都比起平時有青味嘅牛油果奶昔唔同,呢杯飲落比較重蜜糖味甜甜地咁樣十分之好味呀!同埋佢用椰子水感覺好有誠意😂將呢一杯牛油果奶昔昇華左另一個層次〰️🍝 帶子黑松露意大利麵 $168試埋佢個意粉先😆〰️今次就叫咗帶子黑松露意大利麵,一上枱好香呀🤤 黑松露味好重配埋啲雜菇同埋洋蔥一齊煮簡直一流~想講雜菇佢都俾得幾到每一啖都可以食到有雜菇,意粉每一啖都有掛汁,好正!帶子都唔會話係嗰啲極
📍梔子 Zi
———————————————————
🥯 煙三文魚配蕃茄bagel $88

🥛 牛油果昔 $58

🍝 帶子黑松露意大利麵 $168
試埋佢個意粉先😆〰️今次就叫咗帶子黑松露意大利麵,一上枱好香呀🤤 黑松露味好重配埋啲雜菇同埋洋蔥一齊煮簡直一流~想講雜菇佢都俾得幾到每一啖都可以食到有雜菇,意粉每一啖都有掛汁,好正!帶子都唔會話係嗰啲極之劣質嘅冰鮮帶子,咬落都有帶子味而且都算大粒😬呢個黑松露意粉都算好食,份量就係正常份量冇話特別多,不過對比起個價錢就有啲貴啦😖

🍵 黑糖紅棗薑養生茶 $58
好特別喎呢度竟然會有養生茶飲,平時啲Cafe都剩係得花茶飲,女仔每個月都要飲下黑糖紅棗薑咁岩今個月未飲咁就叫下你啦🤤 佢杯黑糖紅棗薑係偏甜嘅冇咩薑味,平時市面上自己買一粒粒沖嗰啲薑味會好重好辣,佢呢度就唔會有辣嘅感覺,而且飲完可以叫佢加水不停焗不停飲不停焗不停飲😂都幾抵,不過其實佢個茶壺飲兩杯左右就冇就要叫店員再加水😂😂 不過有得養生都算好呀係咪先〰️
———————————————————-
📍地址:

梔子 (尖沙咀)
尖沙咀山林道8號地舖