餐廳: PHI Coffee & Pancake (雅蘭中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-24 93 瀏覽
𝕋𝕙𝕖 𝕓𝕖𝕒𝕣𝕤 𝕨𝕖𝕣𝕖 𝕕𝕖𝕗𝕚𝕟𝕚𝕥𝕖𝕝𝕪 𝕘𝕒𝕫𝕚𝕟𝕘 𝕒𝕥 𝕥𝕙𝕖 𝕡𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖𝕤🧸係星期五呀,好不容易又一個星期🎵,做野咁攰當然要同好友食餐好既👯。Bookmark左呢間 cafe 一段長時間,長到連分店都開左好幾間🤣,終於有時間黎會一會佢🤙🏽。PHI 既 signature 一定係佢地既梳乎厘 pancake✨,睇相已經覺得好 fluffy☁️。係無需做考慮既情況下,我地揀左心水茶款🫖經典英式伯爵茶梳乎厘。香噴噴既伯爵茶醬同忌廉🍂、蛋香滿滿既 pancake🥚、煙煙韌韌既 mochi🍡,整個組合就是無敵🥳。最正當然就係梳乎厘 pancake 既軟綿綿感覺,動L動L,睇到都覺得開心✌🏽。🥞Classic Earl Grey Soufflé | $158調返轉黎講,主食係另一個胃呀嘛🫣。我地 order 左兩份主食,聖誕龍蝦扁意粉🍝醬汁濃郁,扁意粉都幾彈口👄,主角龍蝦既量都唔少🌋整體味道唔錯喔。🦞Christmas Lobster Linguine | $172另一個係燒牛肉向日葵三文治,麵包香脆🍞包住燒牛肉片🐮,加埋旁邊既牛油果莎莎🥑好夾。向日葵咁有 feel 係講緊太陽

另一個係燒牛肉向日葵三文治,麵包香脆🍞包住燒牛肉片🐮,加埋旁邊既牛油果莎莎🥑好夾。向日葵咁有 feel 係講緊太陽蛋🍳,煎得好完整又唔會太油。哈哈好似食緊早餐咁🏵️。

🥪Grilled Beef Sandwich with Fried Egg | $82

飲品方面就揀左小熊朱古力泡泡浴🧸同抹茶鮮奶🍀,前者打卡靚靚,幾隻小熊浸泡泡浴🛁好可愛,朱古力就非常甜🤣;後者雖然無拉花係爭咁d,不過味道搭夠亦唔算甜,飲落都幾舒服🧘🏽。

🍫Bear’s Chocolate | $58
🎍Matcha Latte | $42