2012-11-13 209 瀏覽
經過starbucks,見到新推出既聖誕新產品幾吸引,就忍唔住買咗了。Rum & Raisin Bread Pudding熱辣辣既麵包布丁淋上冰冰既雲尼拿汁,冷熱交融,絕配!雖然呢個麵包布丁名不副實,冇rum酒味,提子乾少,但勝在好夠蛋味,又滑溜冇氣泡,吃罷很滿足啊。薑餅人三個字:無薑味。紅莓肉桂卷無肉桂味,紅莓好少。拖肥果仁鮮奶咖啡很甜。嗜甜如我...OK,接受得了。薑汁鮮奶咖啡比較喜歡agnes b. cafe既ginger latte。因為agnes b.嗰隻飲到底有好多薑絲, 而Starbucks則偏甜。小發現:Cinnamon rolls呢包野來歷不明(我見識少,不知出處),只見它放在收銀位角落,俾"Cinnamon"既字樣吸引到便傻傻地付出$25買下了。本來冇咩期望,點知...一食就有驚喜!好好味啊!好有肉桂味,好香,甜甜軟軟,很對我的胃口~對我而言starbucks出既肉桂卷係無味架,其實試過好多Bakery/Coffee shop既肉桂卷都無乜肉桂味,得面個層糖漿死甜)不過貴,25蚊得3小粒(竟然同個包裝一樣得3粒,沒有騙人的包裝,但騙了我的心靈)。但真係十分喜歡。之後

Rum & Raisin Bread Pudding
熱辣辣既麵包布丁淋上冰冰既雲尼拿汁,冷熱交融,絕配!

薑餅人
三個字:無薑味。

紅莓肉桂卷
無肉桂味,紅莓好少。

拖肥果仁鮮奶咖啡
很甜。嗜甜如我...OK,接受得了。

薑汁鮮奶咖啡

小發現:Cinnamon rolls
本來冇咩期望,點知...一食就有驚喜!
好好味啊!好有肉桂味,好香,甜甜軟軟,很對我的胃口~
)。

但真係十分喜歡。
之後想再買返(又話貴又要買
),但發覺唔係間間分店有,例如屯門分店我就無見過。
下次都係黎返呢度買吧。
外賣自取