2015-11-14 505 瀏覽
本是想支持小店而選擇此食店看了食評也好像不錯,便和朋友一起吃未夠7PM入座坐下點了一籠小籠包, 擔擔麵, 飯, 獅子頭小籠包:好大粒, 賣相很好新鮮蒸出來, 熱騰騰有水準,味道也很好擔擔麵:份量比較少但好好味湯底很不錯砂鍋獅子頭:好大的一鍋, 好食但並非如照片所顯示出來的有4個, 而只有2個食店人不多, 可是在吃的過程中並不如之前食評所講的會有侍應添茶水由頭到尾只有人收碗碟, 無人加茶吃了才半個小時左右,侍應來到我們枱, 一面收已走吃光的碗碟, 一面在我們旁邊貌似同收銀大聲嗌: x號枱就得啦! (指的就是我們坐的枱)我們野都未食完....然後半個多小時後,  剛吃完最後一道菜那個侍應就走來, 除了收走那個鍋外, 還收走了我們所有杯碟碗筷=.=之後她一面抹枱, 一面(還是在我們旁邊)同收銀大聲嗌: 有張四人枱得啦! 出面有人等位!然後又扮晒野問我地仲叫唔叫野食本來真的想叫個甜品但你們咁趕客法, 想叫都變左唔想叫啦碗碟筷子茶杯乜都收走晒, 用手指拎黎食咩其實如果出面真係咁多人等位, 你咪笑笑口同我地講:唔好意思, 出面有人等位, 介唔介意埋左張單先?咁咪得囉洗唔洗咁講野俾d客人聽, 仲要大
本是想支持小店而選擇此食店
看了食評也好像不錯,便和朋友一起吃

未夠7PM入座
坐下點了一籠小籠包, 擔擔麵, 飯, 獅子頭

小籠包:
好大粒, 賣相很好
新鮮蒸出來, 熱騰騰
有水準,味道也很好

擔擔麵:
份量比較少
但好好味
湯底很不錯

砂鍋獅子頭:
好大的一鍋, 好食
但並非如照片所顯示出來的有4個, 而只有2個

由頭到尾只有人收碗碟, 無人加茶

吃了才半個小時左右,
我們野都未食完....

然後半個多小時後,  剛吃完最後一道菜
然後又扮晒野問我地仲叫唔叫野食

本來真的想叫個甜品
但你們咁趕客法, 想叫都變左唔想叫啦
碗碟筷子茶杯乜都收走晒, 用手指拎黎食咩

咁咪得囉
洗唔洗咁講野俾d客人聽, 仲要大聲嗌
實在有點過份
食物質素幾好都無用啦, 這樣趕人走的餐廳仲點會有next time?

我和朋友加埋都係兩個人, 叫的食物也不少, 吃了半個多小時, 其實也不過份吧..