2020-11-22 1480 瀏覽
🇭🇰上海三六九菜館·呢間好似好出名 但係我喺附近返工咁耐都一路冇食過🤣🤣終於嗰日lunch time好想食小籠包就決定去試下佢啦😌·小籠包(五隻)$38鮮肉鍋貼(五隻)$38佢個小籠包得五隻都係會用大竹籠裝 所以望落好疏落🙊😂😂所以就算我最鍾意佢啲小籠包我都冇影佢既close up🤣佢個皮都真係做得幾薄嘅 而且個包入邊好多汁 個餡料我覺得都調得唔錯 不過佢係行街坊老師傅路線 食落唔係特別精緻嗰種感覺 但係我自己都覺得唔錯😌之後佢個鍋貼其實餡料都一樣嘅 只不過係煎到香口左 不過我就覺得佢個皮比較厚 都係小籠包好食😋😋·雞絲麵$43佢呢個個麵底幾好食 嘅仲係彈牙既 唔會糊晒 而且都好掛湯 食落好舒服 之後佢雞絲個份量都好多 真係好似一座山咁 不過個雞絲食落就一般啲🤔·#rbyeat#rby中菜#rby灣仔·📍灣仔柯布連道30-32號地下
🇭🇰上海三六九菜館
小籠包(五隻)$38