2018-09-21 790 瀏覽
真正的上海店越來越少了,我最鍾意食嘅就係小籠包啦,的確有啲店舖整嘅小籠包好好食,但係其他餸菜又唔好食喎,好難有一間店舖可以就咁食一個小籠包就離開,呢間店舖就唔同啦,你可以淨係食佢個小籠包就走咗去,唔使唔好意思,不尬不過呢間店舖其他嘅上海點心都出奇地好味,大家不妨一試!呢度啲豆漿就好普通啊!小籠包皮簿多汁,肉汁鮮嫩,這間店舖嘅特色就係你叫一籠佢才開始蒸一籠,保證熱辣辣,呢啲嘅點心全部都係自己整嘅,你見到師傅好辛苦將啲餡撈在一起,食落去真係好多汁,而且啲肉係新鮮肉,鮮味十足!另外,我叫咗一個素餃子,這裏嘅素餃裏面嘅餡料除咗菜之外,仲有冬菇同埋木耳,超級好味,配合佢哋嘅醋一齊食,鮮味更加突出最重要係冇+1 ,只係$24有四隻,出邊好難食到!誠意推介俾大家
呢度啲豆漿就好普通啊!