烈日當空之下要長期係街上游盪搵寵物小精靈,捉到個人出曬汗、眼又攰,膊頭又痛,最好拘搵返個有利位置抖抖。Cozy Yogurt位於土瓜灣,而佢座落既點係有好多小精靈既point同埋長期有櫻花,完全附合訓練員既需要。Mango Sago Promela ($45) 包括了芒果、西米、柚子、白玉同楊枝甘露醬。從外表看,它絕對沒有偷工減料,材料堆得滿滿的,醬汁不停從頂端流下來~~而味道方面,我認為和smile yogurt 亦相差無幾!Forzen Yogurt是靈魂是眾所周知,只是做得好食,即使配料相對沒有那麼新鮮,亦能搭夠!這裡的Forzen Yogurt做到酸甜適中,不會酸到牙痛,其口感也不會像沙冰般會變得很稀~~它的質地屬幼滑,真的做到近似ICE CREAM的Testure~值得Encore!(8.5/10)!店舖開業的時間不算長,所以人流一般,staff的服務態度也是普通,但最緊要經濟實惠!
2016-07-26
  • Mango Sago Promela