2021-05-25 81 瀏覽
👣 Artistry Brewing Company👣🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴位於北角錦屏街小舊巷的盡頭 🌿(同一街帶還有許多黃店💛大家可以慢慢發掘咖啡店內以木系及田園風為主調大部份餐枱椅子都是木製的🪵每一張都各具特色店裏以及門外擺放了不少花卉盆栽🪴作為裝飾基本上你看見的每一個角落都會有植物出現落地玻璃窗將門外的小花園映入眼簾 很多人都特意來打卡 將整個神秘小森林收錄在相機下📸咖啡店給予一種休閒舒適的感覺☺️店中輕輕播放着英文歌 相信來這裏一人溫書或工作也不錯👍🏻⭐️⭐️提拉米蘇千層蛋糕 Tiramisu HKD$65⭐️⭐️呢款係沒有手指餅既tiramisus千層蛋糕 但確實有香濃的tiramisu 味碟邊灑上玫瑰花瓣🌸🌹賣相精緻一層又一層餅皮交疊 每塊餅皮都很薄密密麻麻 起碼有35層以上🤣Feel到店舖的用心製作😉不過如果每層可以多啲cream 相信會更加好味質感會更加滑溜整體食落唔會甜膩😌味道:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:💰💰⭐️⭐️經典油封鴨髀配橙汁乾果仁中東米配香草乳酪醬配HKD$188⭐️⭐️油封鴨脾肉質嫩唔會韌 鴨味香濃😆碟旁配有creamy的香草乳酪醬一口鴨脾沾上乳酪醬能解膩😙點呢款菜

👣 Artistry Brewing Company👣

碟旁配有creamy的香草乳酪醬
一口鴨脾沾上乳酪醬能解膩😙

點呢款菜式令我第一次食到中東米
不過中東米好唔好食就見人見智😛
我唔係好食慣呢款細細粒 口感似碎咗既飯🤣 同埋會有乾果 果仁嘅飯🤣
但有青瓜粒🥒就幾清新 爽口😆

牛扒沾上海鹽同檸檬汁🍋食落更惹味
薯條炸得微脆 調味料食落似bbq味🤣

味道:🌕🌕🌕🌕🌗
價錢:💰💰

⭐️⭐️Chamomile and banana (跟餐免費)⭐️⭐️

洋甘菊配香蕉🍌嘅茶 幾特別亦比較少見🤪
酸酸甜甜 頗清新開胃
不過我飲唔出香蕉嘅味🤣

味道:🌕🌕🌕🌘🌑

⭐️⭐️Fruit tea crush (跟餐免費) HKD$⭐️⭐️

微微帶甜的果茶
味道中規中矩😌