2011-12-02 136 瀏覽
星期日早上行完山去返西貢已經1:30pm, 好肚餓, 立即入去巷仔搵野食. 雖知道條巷仔內面有出名既車仔麵同泰國野, 但我地最後揀食韓國野既金堂唔夠一分鐘已經order左個二人餐 $220首先嚟嘅係四碟小食, 當然一定有泡菜; 泡菜唔會好辣好咸, 辣得黎易入口. 另外仲有薯仔,豆腐乾,同脆肉瓜. 薯仔甜甜地幾好食. 其他都ok之後就係石頭雜錦飯, 老闆喺你面前撈個飯, 真係熱辣辣仲出緊煙. 石頭鍋內有菜絲同豬肉絲等, 因為個鍋夠熱, 所以鍋底d飯焦都好脆, 再加上原本個飯底少辣, 好正!炒粉絲味道都係甜甜地, 炒得幾乾身, 唔會好油膩, 而粉絲唔腍有咬口牛尾湯加左蛋花, 冇味精之餘仲飲到蔥花香味, 內有幾塊牛尾可以食吓原本跟餐係薑茶, 不過我地轉左柚子茶, 有d柚子蓉仲幾香間舖係韓國人打理, 食物有一定水準. 諗唔到食咩既話可以睇吓個board作為參考

唔夠一分鐘已經order左個二人餐 $220

原本跟餐係薑茶, 不過我地轉左柚子茶, 有d柚子蓉仲幾香

睇吓有咩食先
其中一個二人餐