2020-10-03
片皮鴨🦆($188)黎到呢度必食既片皮鴨, 滿心歡喜黎食既我有啲失望😞 一隻片皮鴨既份量其實唔多, 鴨睇落夠油份幾吸引, 不過唔夠熱🙈 包鴨既皮太大塊同太厚, 鴨食落冇咩鴨既香味, 就算落埋海鮮醬既味補救唔到😵 我覺得一心諗住去食鴨既你地去前要諗諗而家推出左晚飯小菜優惠餐單買4️⃣送1️⃣ / 買8️⃣送2️⃣ 每款小菜既價錢係$80, 星期六/日/公眾假期每款加$10💰 其實計落幾抵食, 因為啲餸都幾大碟同埋唔油膩秘製柚子骨🐷 排骨半肥瘦, 配埋秘製柚子醬甜甜地, 仲有少量柚子皮絲, 幾有咬口欖菜肉鬆四季豆🥒一般欖菜煮出黎既野都會偏油, 不過呢個除左唔油膩不突止, 啲四季豆仲要勁爽口, 帶有少少豬肉醉,口感同味道都唔錯👍🏽 一般食到既都會煮到腍得濟, 呢個有驚喜粟米龍躉球🌽粟米斑塊就食得多, 龍躉球就真係第一次食, 每件龍躉球都好大舊🐟 而且啲炸粉完全唔厚, 啲粟米蛋花漿係有粒粒粟米同埋蛋白絲, 啲汁食落感覺真材實料冇其他既打咁多芡, 抵讚豉蒜涼瓜龍躉頭腩🐟好多人都唔鐘意食苦瓜, 但係我就啱啱好相反, 超鐘意食苦瓜, 仲要愈苦愈好😚 苦瓜俾我感覺清熱解毒, 食完感覺健康啲🤔 雖然咁樣既煮法會減低左佢
秘製柚子骨🐷
欖菜肉鬆四季豆🥒
粟米龍躉球🌽
豉蒜涼瓜龍躉頭腩🐟
好多人都唔鐘意食苦瓜, 但係我就啱啱好相反, 超鐘意食苦瓜, 仲要愈苦愈好😚 苦瓜俾我感覺清熱解毒, 食完感覺健康啲🤔 雖然咁樣既煮法會減低左佢既營養值, 但係始終有食好過冇食😂 佢既芡汁比出面既少, 感覺冇咁重負擔同埋苦瓜同頭腩既份量都算多, 啲魚肉夠嫩滑而且唔多骨
椒鹽豆腐粒🧂
呢度既豆腐粒似係渣哥食過果啲, 不過椒鹽既份量偏少, 所以味道較淡😟 好彩啲豆腐粒都炸得夠脆口同埋有趣既地方係呢個豆腐粒係配甜辣醬, 但係都幾夾
其實我覺得佢既小菜係唔錯, 不過片皮鴨就遜色左啲😫 小菜優惠係幾抵食, 而且選擇多, 味道又唔錯✌🏽 不過優惠唔知會維持幾耐, 大家去前可以打電話去查詢一下🔍 我地坐底左一陣成個場都坐滿曬, 個呀姐話就算訂左位都有可能要等, 所以去前訂定位會穩陣啲