2013-07-02
放工同朋友食飯, 一行5個人, 聽朋友講呢度生炒骨好食過好多地方, 所以特登來試試!未坐定己經叫一個生炒骨!嘩! 果然名不虛傳! 舊肉係新鮮炸起, 個皮比起一般餐廳什至酒樓吃的脆好多~酸甜汁很開胃又夠乾身, 剛剛好包住舊骨, 濃稠度適中,真係掛哂汁ga!! 我食過好多間食肆的生炒骨/咕嚕肉, 晶輝呢碟生炒骨真係數一數二好食!籠仔蝦飯-鮮蝦開邊用蒜蓉蒸, 飯底唔知有咩, 可能連蒜蓉蒸, 總之好香, 推介!鍾意食香口野既我, 見到椒鹽茄子已經流口水! 伴碟有D唔知係咪炸紫菜, 無乜味但食唔停口腰果魷魚絲呢個正! 朋友都讚不絕口, 香口惹味,送啤酒一流! 椒絲腐乳通菜-不過不失仲有個胡椒蜆煲都好好食, 胡椒味好搶! 加埋粉絲食索埋D湯應該好好味, 可惜我地之前唔知,無加到~下次一定要加呀!每人都係食左$100左右~不過呢類平民食堂, 環境較簡陋, 同埋服務普通, 咁既價錢可接受啦~
未坐定己經叫一個生炒骨!嘩! 果然名不虛傳! 舊肉係新鮮炸起, 個皮比起一般餐廳什至酒樓吃的脆好多~酸甜汁很開胃又夠乾身, 剛剛好包住舊骨, 濃稠度適中,真係掛哂汁ga!! 我食過好多間食肆的生炒骨/咕嚕肉, 晶輝呢碟生炒骨真係數一數二好食! 籠仔蝦飯-鮮蝦開邊用蒜蓉蒸, 飯底唔知有咩, 可能連蒜蓉蒸, 總之好香, 推介! 鍾意食香口野既我, 見到椒鹽茄子已經流口水! 伴碟有D唔知係咪炸紫菜, 無乜味但食唔停口 腰果魷魚絲呢個正! 朋友都讚不絕口, 香口惹味,送啤酒一流! 椒絲腐乳通菜-不過不失 仲有個胡椒蜆煲都好好食, 胡椒味好搶! 加埋粉絲食索埋D湯應該好好味, 可惜我地之前唔知,無加到~下次一定要加呀! 每人都係食左$100左右~