2017-03-13 2841 瀏覽
青葉嘅小菜一向都唔錯。尋晚無食到我最愛嘅滑蛋炒蝦仁同西蘭花炒帶子,不過因為時間比較早所以可以叫到平時好快賣曬嘅片皮鴨。片皮鴨兩味,分量唔多,尤其是鴨肉好少,可能d靚部位攞咗去整火鴨絲?不過我地都好耐無食片皮鴨,都算可以過吓癮嘅 果皮蒸鮑魚d鮑魚癡得好實,又無叉用,花咗一番功夫先拆到出黎,味道尚可,唔係好硬。媽咪叫咗個素菜,雜菌炒淮山,賣相唔錯,不過我唔中意所以無試到 最驚喜係金銀蛋莧菜! 好耐無食金銀蛋喇!好開心 d菜好幼而且分量足,好多皮蛋鹹蛋 (食到一半先記得影相),好滿足!青葉晚飯一向都幾多人,我地坐角落頭靜靜地都幾好,就係要叫侍應果陣就比較麻煩。叫咗埋單之後等咗二十分鐘都無人黎收錢,再叫另一個侍應問嘅時候先發現原來根本未埋單 算啦,忙中有漏,明白嘅!最緊要係出品好味!

最驚喜係金銀蛋莧菜!
好耐無食金銀蛋喇!好開心

算啦,忙中有漏,明白嘅!最緊要係出品好味!
2017-03-12