2023-07-12
今次同朋友去既餐廳全部食物都結合左歐陸及日本菜!餐廳係比較特別推介自家製既手工薄餅,選用意大利零零粉製作及特用火山石爐烤去焗好特別!室內仲有好多唔同既乾花裝修好靚!餐廳既環境都好浪漫好有氣氛。濃濃既歐陸風格,用藍色作主調,有一種開心既感覺!配上牆身有唔同形狀既乾花,更加帶出浪漫感覺!今次我同朋友主要食小食套餐、因為大家都食左野想搵餐廳坐下傾下心事relax下!我地叫左個snack set,叫咗個天婦羅海苔魷魚、天婦羅脆香,配上海苔好滑,之後再叫左大阪燒,入到口融化加上醬汁好夾!白酒煮大蜆、每一次隻蜆都滲入左白酒的香味!芝士煙肉焗蠔好正,啖啖都充滿芝士 !蠔亦好新鮮!最後再叫蒜片安格斯一口牛同味醂燒雞泡魚乾,雞泡魚乾配上沙律醬味道一流!再加上安格斯一口牛加上蒜片,啖啖都有蒜蓉香濃感!下次下午lunch都會想繼續黎呢度chill下食下野🥢🥰Lucky Ristorante地址: 旺角上海街618號3樓301B號舖
Lucky Ristorante
地址: 旺角上海街618號3樓301B號舖