2011-03-04
同友人會合, 就去咗家樂坊的”豚組”, 個場”轉型”後都一直無嚟過。 晚飯時間, 要等位, 差不多等咗15分鐘。由侍應帶領到坐位, 見到都有幾張”吉”枱, 唔知點解唔比人入, 係都要人等。友人叫咗個A + B餐:炸白豚 + 炸蝦 (佢食食吓先發現比錯咗..唔係炸蝦, 比咗炸蠔, 不過無叫人換)。我食咗佢一件炸蠔, 好厚粉, 唔多好食, 隻蠔勁細…因為我唔係太餓, 所以叫:凍烏冬:一人份量都ok, 烏冬夠凍, 不過就唔係好夠彈牙。蒜蔥牛肉卷:有4件, 估唔到, 好好味。炸粉唔厚, 牛肉都幾嫩, 唔會乾柴柴。芝麻雞亦 (同友人share):有3隻, 都幾多肉、幾大隻。好juicy, 好味。同場:我聽到有客問set內的飯 & 椰菜絲有無得refill (我記得銅鑼灣果間係有的), 個侍應話:”唔好意思, 我地呢間無得refill, 銅鑼灣果間就有, 不過果間個價錢平均貴過呢度$20”……..哦..原來有此事。食物:小食好似好食過set menu。Service:ok 。 環境:如果安排到住卡位會好d, 不過今次我地得2個, 一定唔會比卡位囉。價錢:中等。

因為我唔係太餓, 所以叫:
凍烏冬:一人份量都ok, 烏冬夠凍, 不過就唔係好夠彈牙。

2011-03-03
15 分鐘 (堂食)