餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2022-05-29 2593 瀏覽
之前都有食過呢間印尼菜 食過都會想再食🤤🤤 上次食過燒雞 今次食下其他款式食物先😝-餐廳位置小食店後面 門面售賣著不同特色地道嘅印尼小食 例如 椰汁糕 黃金糕 燒糯米飯團等 揭開帳幕後就一間佈置充滿民族風情的餐廳 -🥥 啦斯啦媽班蘭飯 $88個名好特別😂 吸引到我叫黎食🙈配料好豐富🤩 有炸雞 炸黃豆糕餅 炸豆腐 雞蛋 仲有 魚仔乾 花生🥜 炸雞炸到熱辣辣 裡面仍保留到肉汁🤤🤤 最鍾意呢度既班蘭飯 用班蘭及椰漿煮成嘅飯 食落特別有椰香味🤤🤤 撈埋啲魚仔乾食 特別惹味 開胃🤩🤩 -🐥鹹蛋碎雞飯 $98碎雞即係炸雞件😎 本身以為係鹹蛋漿炸雞 但原來真係一個鹹蛋😂😂😅 下次真係要睇清楚先叫不過就咁將鹹蛋黃撈飯 加炸雞食 又有另一番風味🥳🥳 特別一讚 配醬 辣椒魚仔醬 真係真係好好食好香辣 魚仔乾好脆 不過真係好辣 我都唔敢食太多辣醬😂🙈 愛辣嘅人一定要食👍🏻👍🏻 -🐥印尼小食拼盤 $88可以一次過食多啲唔同款式嘅炸物小食🤩 有 雞翼 雞件 黃豆糕 豆腐 秋葵 炸黃豆糕 好特別😋 口感較粉 味道好似食緊芋頭餅 點辣式辣醬食 好味😋 -🌿班蘭沙冰 $42好有驚喜✨✨好香濃班蘭味🤩🤩 甜度唔會太甜岩

之前都有食過呢間印尼菜
食過都會想再食🤤🤤