2020-10-05 721 瀏覽
相信有follow開foodie嘅人都一定會聽過呢間好💛嘅熱狗店。呢間開勻港島九龍新界嘅熱狗店,我竟然二零二零年十月先試到。但係有心都未算遲啦!朋友們都話嚟間熱狗中午時段都要等好耐😆 我唔信邪,佢營業時間中午十二點半開始我十二點九先到,結果都要排五分鐘先落到單...~ 由落單到外賣到手時間為廿五分鐘,比起朋友係荔枝角等咗四十五分鐘較短。值得讚嘅係店內嘅同事,雖然做到踢晒腳但係仍然好有禮貌,外賣亦包裝得好好由於疫情關係,我都係拎到返屋企先食。澳式風情熱狗味道冇乜特別。熱狗上面有煙肉碎同兩舊細菠蘿,配料份量都比較少。同埋唔知係咪拎到返去凍咗少少,芝士食落亦冇乜味。熱狗係採用嘉頓麵包,好乾身,呢度扣咗唔少分。好可惜!反而小食真係令我刮目相待!價錢超級抵食!跟餐嘅兩款小食只係加十二蚊。細薯條嘅份量一啲都唔細。薯條上面放咗超級多茄汁同千島醬,仲有少少酸瓜碎。唔鍾意咁多醬嘅朋友記得分開醬。粟米份量都好多,比較硬身(我好中意),牛油味唔係好濃,感覺健康啲!雞塊真係超級無敵好食,肉質較麥記實,食落唔會太油,配埋BBQ醬真係一流!整體嚟講,食物CP值都算高。聽聞呢間熱狗店間間嘅評價都好唔一樣。上次有另一

澳式風情熱狗

細薯條(跟餐)

粟米(跟餐)

雞塊

整體嚟講,食物CP值都算高。聽聞呢間熱狗店間間嘅評價都好唔一樣。上次有另一個朋友試過係葵廣店唔洗排隊同等食物都只係五分鐘,所以都係心思思想留返下次去其他分店試💛

2020-10-02
25 分鐘 (外賣自取)
細薯條(跟餐)
粟米(跟餐)